Tuesday, 21 May 2013

ALERGIK MAMAT ROMANTIK 2


maaf... cerpen lama sudah dibuang
 nantikan versi novel 

93 comments:

  1. Best sesangatttt!!
    CepAt sambung... tak sabar nk tengok apa yang terjadi kt Sara

    ReplyDelete
    Replies
    1. ding dong.. mana nama ekau hah... hahah.. nway tq

      Delete
  2. mati2 ingt dh full version,.xpe2 sbr menanti keke,.

    ReplyDelete
  3. Huhuhu.
    Sara kegguran la ni n mesti ada masalah utk mngandung. Tu yg suruh Arjuna kawinn lain.

    Arjuna, jangan mengalah ya. Jangan tunduk dgn permintaan Sara. Teruskan usaha mem'positif'kan Sara tu yg makin pesimis.

    ReplyDelete
    Replies
    1. jeng jeng jeng... hahaha... banyak yang boleh kita kupaskan nanti..kehkeh

      Delete
    2. Huh, finally. jumpa titik akhir. Mujur xsampai Ara ada prob utk pregnant lg... so, mereka masih dberi peluang.

      Moral of the story, ujian dan nikmat Allah itu dalam pelbagai bentuk. Kita hanya perlu syukur & sabar.

      Good job Sara. Keep up the great work. Good luck dear. =)

      Delete
    3. hehe.. x mau cite sal x leh pregnant... nnti aku y sedih..hehehe.. yup.. penting untuk readers kutip segala pengajaran y terhidang.. tq tq tq

      Delete
  4. awesome saraaaaaa... kalau sara dah kahwin.. mesti i dah bayangkan u n ur hubby. naib blm khwin... ke memang slalu plagiat ayat bf u..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana nama... let me know who u r..hehe.. x ada makna.. bf pun x ada..heh

      Delete
  5. saspennya... plez jangan gugur sara.. sian kaisara..nnti mesti sara paksa arjuna kahwin lainkan.. oh.. no no no... xboleh.. x suka kisah poligami.. tapi bak ttp kawan yang sempoi. nape x buat cerpen sal miasara n bak

    ReplyDelete
    Replies
    1. cerpen ni pun x siap lagi nk suh buat cerpen miasara pulak..kehkeh.. nway ap y awk pikir mnkin betu.. mgnkin jugak x... heh

      Delete
  6. huhuhu..napa pnghujung bab ni jd sedih plk..selamatkan baby sara, sara.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe... sedih sikit je.. x bnyak pun

      Delete
  7. seperti biasa... x pernah mengecewakan.. teruja nak tahu ending.. chaiyok sara

    kak zila

    ReplyDelete
  8. Arjuna masih lagi romantik... asyik sengih je akak bace...
    xsngka akhirnya Ara mengandung jugak... harap2 anak dia selamat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. juna x pernah x romantik.. keh keh...

      Delete
  9. akhirnya Sara ada new n3.. lama menanti....

    -SJ_

    ReplyDelete
  10. thumbs up cik writer..

    ReplyDelete
  11. sara pregnant ke??mntk2 dye slamat...jgnla dye gugur pastu srh arjuna kawen lain..tak mo laaa.....

    [syahira_ira]

    ReplyDelete
    Replies
    1. gugur or x tunggu versi penuh k.. hehe

      Delete
  12. Alahai.. selepas tempoh bertenang, selepas sekian lama tanpa naskah cerpan, semakin matang penyusunan ayat, semakin berjiwa nukilan (walau ada salah eja, walau salah nama watak). Ibarat berdiam menambah ilmu.. Kata-kata begitu puitis.. syabas! Tapi... masih terfikir-fikir dan kerap bermain di minda, inikah yang Sara idamkan sendiri. Membayangkan Sara ditemani Sidia semasa pesta buku.. walawei... just can't resist imagining it! Sambung cepat-cepat ya... TQVM!

    ReplyDelete
    Replies
    1. siapakah gerangan pengomen ini.. ngeee.. tq so muchhh... penat menulis hilang bila orang sokong n suka.. nway.. xpenh pun rasa bayang cm gitu skali.. hahhaa.. kebetulan dua nama sara n penulis jugak..kehkeh

      Delete
  13. tungguu... -nrl-

    ReplyDelete
  14. Merenk da bertambah merenk da bace cite trgantung..smbung cpat sara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. mereng kah y mengomen ini?? hahaha

      Delete
  15. Uwaa tak suka cerita gantung2.. Suspen!!! Ape2 pun best sgt.. 10/10 bintang.. Sy sgt3 lah suka gaya penulisan dan penceriaan akak.. Akak the best! <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. uwaaa.... kalu x suka gntung.. sila tunggu smbungan keyhh.. tq

      Delete
  16. adoi... suspen ni!!
    terpaksalah menanti dengan penuh kesabaran..
    But as always you are the best sis <3

    ReplyDelete
  17. alaa,..ada sambungan lagi ke??,..heh,.macam kena batang hidung ja,..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaa..lain lain lain.. sila tinggalkan nama okeyhh

      Delete
  18. Bagusnya... I foud this by Rehan Makhtars recomend...
    tak menyesal pulalah... Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak... hope layan dengan senang hati okeyhh

      Delete
  19. ala....suspen gila nie..... serious..... kak sara ilysm hahahahah :D
    -Syira Azmi-

    ReplyDelete
    Replies
    1. ilysm double yunkk.. tunggu smbungan

      Delete
  20. mmg sentiasa tidak menghampakan...
    tiada Ezza Mysara.. terasa ibarat 'sebelah jiwaku pergi'.. kenalimu sejak dari itu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboiihh.. kemainnn.. heh tq xeera...

      Delete
  21. Besttt...x sabar nk tggu sambungan.... keep it up!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq... sila bersabar tunggu smbungan..heh

      Delete
  22. sara sambung ler cepat cikit,juling mata dtg sini takdok lai ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. minggu ni aye post ya... kak na kena sbar sikit je lagi..heh

      Delete
  23. Ada sambungan? Sob-sob... Penantian itu satu penyeksaan!! Hhahah... Terover! U are 1 of d best sis! Love ur stories.. *muah*.. Oops.. Lupa bagi salaam... Assalamualaikum =)

    Latifah

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh.. xlama dahh.. nnti tahu jugak kesudahan dia mcm mana.. tq tq.. muah back latifah

      Delete
  24. a lot of moral stories that i got.....tq my dear...

    ReplyDelete
  25. bab Juna pakaikan Sara stokin tuh, sbb tgk Ehsan buat kt Iffa eh? hehehe, usik jer. owh adik Sara, masa baca part one, akak dh terasa knp Kaisara ni sanggup lebihkan menulis dari Juna, smpi Juna kena tidur sorang2. tp, sbb akak dh bc smpi abis, akhirnya Kaiara sedar mana2 parts yg dia terkehel tuh, alhamdulillah. baik sekali citer ni sbb ada ilmu utk dikongsi dan memberi kesedaran (sbb tu suka baca citer adik byk kali sbb ada je yg menyedarkan akak esp Kasihku Amanahku). akak puji sbb akak hargai tau, bukan suka2 bodek. sesungguhnya yg baik itu dr Allah, dan segala puji-pujian hanya utk Allah. ok dik, terus berkarya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bila akak tgur baru sy perasan ler.. lol... akak, sy tulis pun untuk sedarkan diri sendiri..haha.. kalu rasa diri x kena, baca sendiri n lempang pipi lelaju. dan cakap..

      asal ko menderhaka pd tulisan sendiri..kehkeh..

      Delete
  26. Seperti biasa, tetap ada input untuk pembaca. Thanks sara. Lps ni rajin2la taip cerpen lagi eh? :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak.. x pernah miss bc cerpen x semengah tuh..hehe

      Delete
  27. serious best gila... yg pastinya berjaya sentapkan saya jgak... sbb skarg bru tersedar mcm ak ad buat mcm tu kan? n yg plaing best dri start smpai ending bila saya nges pon saya x tau yg pastinya bila da abes bru sedar bantal da basah :D tht's y i love u kak sara :D
    -Syira Azmi-

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq tq jay... ye.. ms akak tulis pun, akan sentap sendiri..heh..

      Delete
  28. Nice one kak sara! i love your stories. this one especially. arjuna is sooooo charming, caring and gentleman one. hehe looking forward for the sequel maybe? haha anyway goodluck and thanks for this great story! :) -ika

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq tq tq.. sebarang kelemahan akan cuba ditampal dan digaul sebaik mungkin.. thanks baca..

      Delete
  29. gila kentang sara... best gila gila gila... memang 100% sokong kalau nak buat novel.. lebiuuu muahhhhh.. penantian y sngat berbaloiiii... waiting for other cerpen

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. jgn jadi gila sudah..kehkehe.. tq yat.. x jemu menyokong an

      Delete
  30. Izzati Aisyah Md Nor:

    saya nangis baca smbungan kisah ini...walaupun belum lengkap sepenuhnya...betapa sabarnya Arjuna dalam mengharungi segala dugaan bersama Sara...kalau boleh nak suami mcm Juna gak...hehehe

    the best...gudluck Kak Sara...x sabar nak tunggu versi novel...;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua owg mgnharapkan pasangan y baik.. belive me lalink... kita kena jadi baik dulu.. doakan y terbaik keyh.. lap u muah

      Delete
  31. waaa.. ni lah kisah sarjun, ya!... dari ezza mysara mmg best!.. Balok, dolu tmpat lepak kita2 juga selain Cerating, TC.. mcm mana lah rupanya skrg, ya! bukan tahun se, tp tahun puluh dah tak jenguk... kompleks teruntum ada lagi tak?... berjln susur tepi penjara.. waaa!.. kenangan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kehkeh.. lawok baca tang sarjun.. kan... kenangan zaman dolu dolu mmg x dapt dilupakan.. heh

      Delete
  32. love it.....tunggu utk versi novel pulak.....sebuah karya yg byk pengajarannya....seperti juga novel 'CINTA UNTUK SEDETIK LAGI".....memang best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe.. tq comel.. hope karya akan datang lebih bagus dari CUSL tuh.. =)

      Delete
  33. baru perasan.. cite ni pasal mereka berdua je.. balik2 pasal sara patah semangat.. balik2 arjuna bagi semangat.. hmm..

    tapi..

    kenapa x borink? kenapa best gila? kenapa sedap sangat ayat y ssg guna? smooth je perjalanan cite nih n memang nampak hidup sangat..

    dan saya baru perasan.. cite ssg jarang pasal orang ketiga. y gedik2 nk goda heroin..adakah ini signature in all your stories? & perasan jugak.. mesti terselit pasal penyakit. mcm pernah belajar medic jeh..

    maaf saya jarang komen2.. selalu jd pmbaca je.. sbb tkut nnti melukakan si tukang tulis.. tp bila baca pasal ara dlm cite ni.. bila dia tgok komen 5 je.. sy pulak y tumpang simpati..rasanya setelah penat menulis, semua penulis berhak untuk dihargai..

    sory pnjang melalut.. pape pun keep it up dear... ssg adalah antra pnulis y xboleh jumpa pd mana2 penulis..

    soraya

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai dear soraya... thanks baca n komen... pujian tu rasanya terlalu tinggi untuk owg rendah seperti saya..hahaha..

      biar kisah itu simple.. tp lot of meaning.. itu ringkasnya cerita sy.. =)

      Delete
  34. Best nyaaA! Thanks sangat for this very nice happy ending story... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq nurul... semua orang mengharapkan happy ending kan..

      Delete
  35. Bez..tp napa mcm tergantung je sara cita ni..
    -Along eza jumel- :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaa.. mana y cacat cela tu kita tampal dalam novel yoo.. =)

      Delete
  36. Ingat da abis da cite ni..pape un truskan usehe kamu sara..lagi bnyak komen pmbace lagi semangat penulis nk menulis kan..so cpt2 sikit..~merenk's~

    ReplyDelete
    Replies
    1. heh.. ya mereng... komen pembaca adalah penghargaan y x terhinga kot... nnti smbung dlm novel ya...

      Delete
  37. Br bpeluang bc... Serius mmg sebak n terasa tertenyeh btg hidung sdri pun ada sob sob sob.bila bc seolah2 bole ra perasaan sara. Kena plak ayat2 cik penulis kita yg mmg akak cukup kagum. Nk kata puitis x sgt tp susunan ayat sgt manis n cukup rempah dan perasanya. Ni kira endingnya kena tgu novel ke apa
    ni. Apapun tabik spring kat sara sbb satu lg buah tgn yg best...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak sayang.. alwayz support n sokong penulis cabuk ini.. sobs.. percayalah.. sy pun tulis untuk memperbaiki diri sendiri jugak..hehe.. nnti dalam novel kita tampallah mana2 y kurang..

      Delete
  38. fuhhh naseb baek la arjuna xjd kawen... pandai juna ni nak wat sara cuak eh... smpai sara nangis xsnggup jumpe bakal madu dia... xsabar nk bce yg versi nvel plk nnti...

    ReplyDelete
    Replies
    1. juna kan memang nakal..heheh.. hope so novel x kelaut..hahaha

      Delete
  39. Jalan cerita menarik sgt..Byk sgt pengajaran dan iktibar dlm cerita ni. Aja2 fighting em..:-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq akak... cuba perbaiki untuk kisah akan datang

      Delete
  40. salam sayang
    bukan writer aje ada writer block... reader pun ada reader block tau... hampir 6 bulan lebih reader block berlaku dan akhirnya inilah novel yang berjayaa dikhatamkan..
    Seperti biasa sayang cerpan anda tidak pernah mengecewakan kerana walaupun tajuk yang sangat melemaskan dengan perkataan 'romantik' tetapi cerita ini berjaya lari dari skop romantik semata2 sebaliknya banyak unsur yang nampaknya cik adik sayang nie banyak buat reasearch sebelum menyiapkannya. term2 medic yang di pakai menjadikan pembaca tidak hanya hanyut dengan kata2 cinta sebaliknya menghayati erti kehidupan yang ada dugaan dengan penyakit yang kadang2 kita tidak duga tetapi akan hadir untuk menguji hambanya jua.

    Sara memang tak suka cerita yang klise ending nya... happily ever after.. mesti ada pusing2.. jual2 mahal dan acah2 skit.. dah jadi macam trade mark you sayang.. dah boleh agak...hehehe.

    baca sara nie kita akan kenal sara yang nun.. hehehe.. jadi sape yang nak tackle sara.. make sure jadi sehebat hero ciptaannya ini..

    Dear.. I miss You.. bila nak dating sama nie.. hahahaha.....

    You know me? cuba laa teka

    ReplyDelete
    Replies
    1. w'salam akak sayang.. wawww.. lama gila x nmpak komen kannn.. hehehe... op coz x ada owg suka cite y klise..hehehe.. hope kisah simple ini x mengecewakan akak walaupun tajuk geli geleman.. ya dak..kehkeh...

      nway... sy x arap hero sy like arjuna.. cukuplah dia terima saya seadanya..heh.. bila nak dating? jom ah sekarang.. jgn lupa bawang 3 bertiga tu sekali.. meriah yooo

      Delete
  41. Best sangat..
    karya kak sara memang the best lah..
    Sedikit sebanyak..karya kak sara beri peringatan kat diri sendiri supaye tak cepat melatah..thanks akak sebab kongsi..
    -ira-

    ReplyDelete
  42. Emmmm nak komenke?rasa2nya sbb crita nie best sgt...akak bg nie jelah 👍xsejuta

    ReplyDelete
  43. obat penyakit jantung20 November 2013 at 19:41

    cukup menarik buat saya....

    ReplyDelete
  44. obat penyakit jantung20 November 2013 at 19:41

    cukup menarik buat saya....sukses..

    ReplyDelete