Tuesday, 9 December 2014

SURVEY CALON JODOH [20]




-         TAMAT           -


P/S: Okay dah.... Habis dahhh.. hope x ada readers yang terkena kencing manis k. =P SCJ memang khas untuk korang2 yang nak released tension n minor conflict.. 

Sorry pada yang tak sempat baca... saya dah deleted SCJ dari bab 12-20. Nanti boleh dapatkan versi cetak okehh.. 

Btw tq pada yang sokong SCJ... InsyaAllah versi cetak akan dijual awal tahun depan. Akan dijual secara on9. Nanti apa2 saya akan update kat fb,page, group k. 

Bye Naqi n Nadrah. Will miss both of you. =)
Salam kasih penuh cinta yang segar,
Ezza Mysara

74 comments:

  1. Yay. Finally.. Sgt best cerita ni. Keep up the good work. N All the best!! :-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks syazwani... insyaAllah akan tingkatkan usaha untuk bg y lbih baik =)

      Delete
  2. Argh dah habis baca yeay finally *bunga api

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaayyy oh bunga api letup2 ya.. hihi.. =)

      Delete
  3. Akhirnya,habis jgk cite ni.akak lps ni jgnlah tinggal blog ni bersawang,upload cerita2 baru plk yer,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaAllah nnti kita sambung cerpen qiuzi k..thanks support

      Delete
  4. Finally habis cerita ni...sweet sgt naqi n nadrah..really wish that my future zauj could be like naqi

    ReplyDelete
    Replies
    1. aminn aminnn... insyaAllah, apa2 yang dipulangkan pada DIA, tak kan kenal erti sia2.. =)

      Delete
  5. how sweet both of them as sweet as the story line goes. Thanks for the great story. Luv it.. keep it up and all the best..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selalu perasan akak selalu jadi orang pertama yang komen scj... thank you so much akak... =)

      Delete
  6. Yeah akhirnya berjaya, time naqi skor dn mengangkat baju dn myatakan KAHWIN DENGAN SAYA NADRAH akak ter emo...mengalir air mata kegembiraan...hilang stress

    --Dg Siti--

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha... saya buat cerita happy2 pun akak menangis jugak kan? mngkin sbb rasa kesungguhan naqi... hih.. thanks support kak..

      Delete
  7. alhamdullilah...Abis sudah citer naqi ngan nad....very happy ending....suke sgt diorg...sure miss diorg sgt2..
    BTW...FB sy cherry lemon merigue...nak tahu nama betul...pm la yea..
    He hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. will miss komen2 korang jugak.. ohhh.. tahu2... hahaha.. thanks support cherry... hope enjoys k.. =)

      Delete
  8. Comel gmbr bwh tu. Tgh bayangkn Sara ngn Ehem2. Tlg la cpt sikit x Sabar nk mkn nasi minyak hahahaha.
    Tbaik ending sweet overdose tp masih bole kontrol kikiii.
    Tahniah Sara hope terus mnulis lg x sbr tgu citer br. Jgn lama2 sgt n ingt awk ada 'utang' akak lalalalala

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha.. acah2 betul akak kan? sabar lah dulu.. bg eza dulu k... thanks always support penulisan sy.. btw jgn ingatkan pasal hutang tuh.. masih mencari masa.. kekeke

      Delete
    2. hahahaha... xper take ur time. jgn rush nnti x sdp.
      buat ayat bg best na seolah-olah berada kat sana. feel tu penting kikikiki

      Delete
  9. Manisnye lahai cerita nih...selamat lah novel kalau betol betol mmg saya pon caleso dgn dorang gak...hahaha... Gob job kak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. awak.. lain kali tinggalkan nama k.. oh, nak caleso jugak ya? kekeke.. tq darling..

      Delete
    2. Owh saya cik anon :p

      Delete
  10. Wahhhhh..memang kene kencing manis gamaknya...hehehe...sweeet nangnak naqi oii...nadrah pun acah2 sweeet ..hahaha..agak2 ig tu valid tak??hahaha...nak request special editionnye SCJ bleh x??hehe..
    Congrats dear sbb bjaya mmbuatkan hari saya lebih indah n sweet..gud luck for the next cerpen...always support u!!!can't wait for the novel..scj :D :D :D :D

    ReplyDelete
  11. Lps bce ase mcm kne diabetes plak..huhu...sweet ngat naqi aiihhh..

    ReplyDelete
  12. terima kasih writer.
    sweet sangat.

    ReplyDelete
  13. Best sgt2..
    Nnt nk bli lah novel ni even dh habis bace kat cni..nk wat koleksi..hihi..

    ReplyDelete
  14. sambil baca sambil membayangkan naqi muka Remy Sahak dan Nad tu muka Sara. Adeh la...
    anyway, satu cerita yang bagus.
    Pengakhiran yang manis-manis dan penutup yang happy.
    Tak adalah rasa nak gigit jari sendiri.
    Thanks Sara.

    ReplyDelete
  15. Love it! Chop nak beli nxt yr! Tq!

    ReplyDelete
  16. Sbnarnya siapa naqi in a real life? Football player ae? Anyone please explain at me . I need to know
    -Exzaty-

    ReplyDelete
  17. Kakak thanks...best sngt2..sweet kot...hehe kalau ad special entri pn okey jugak.(okey sorry demand pulak..)hahaha..:) :)
    -Nurul-

    ReplyDelete
  18. wah terharunya......best sgt......Thanks Ezza utk kisah yang sgt best ini.....bila blh beli yang bercetak pulak...tak sabar nak baca ulang2 dan peluk....

    ReplyDelete
  19. Sweeeetttttt sgt sgt lah dik....fengsan

    ReplyDelete
  20. sweet overdose lah cerita nie.........

    ReplyDelete
  21. Good job writer !
    It ends well as the way it starts .
    Ahhhhh...nak order naqi satu ,boleh ?ada jual online jugak tak ?
    _f.a

    ReplyDelete
  22. Hoho .. da best ever !! Plis inform bile ad versi cetak ^^

    _NMK_

    ReplyDelete
  23. yeay ! finally . *tepuktangan* manis thap potong kaki da nie . betoila org kata , kalau tak kwen grang , bila da kwen mnja rmntis semua ckup . sweeeeetttttt ~ ^aty

    ReplyDelete
  24. Baca cite ni dri 1st entry smpailah endingnya ni rsanya muka kite ni x penah la berkedut sribu. Dok sengeh sensorg je as naqi ngn nad punya watak yg sgt awesome ni ! Suka suka suka! Rsa nk repeat bca bnyk2 kali. Kak ezza kite booked sbuah utk next year yea . Btw tyvm sbb buat kite sntiasa trnnti2 nk bca next entry. ^^

    ReplyDelete
  25. Terbaik...pujian utk cik pengarah; saya senyum baca versi ini.
    Tak klise... dlm hidup ini pun begitu juga..
    kisah lalu biarkan berlalu, bina kehidupan baru
    kerana yang baru akan lebih baik dari yang dulu.

    ReplyDelete
  26. tahniah buat nad n naqi coz dah kawin...tahniah gak buat cik writer coz story yg kebabom....like 150 juta kali...muuuaaaahhhh

    ReplyDelete
  27. Jatuh cinta berguling-guling dgn dorg berdua.

    ReplyDelete
  28. woaaaaaaaa....sweet with a cherry on the top ^^ totally love this story!!!!!! hehe good job kak^^

    ReplyDelete
  29. Sosososooooo sweeeeet... Hai... Happy jer bc bab ni... Tp sedih gak dah habis... Akak dah so in love dgn Naqi n Nadrah.... Bestt

    ReplyDelete
  30. besttt .. naqi x leh terpisah dgn kata2 manis lg sweet diabetes .. terbaikkk la kak sara

    ReplyDelete
  31. Alhamdulillah, akhirnya nad + naqi bersatu.. Hehhehe... SCJ versi baru pulak ye, boleh tak dik? Nad+naqi = ?? ;)

    ReplyDelete
  32. Sweetnya naqi lamar nadrah kt pdg bola..kala fizo n mawar ni..hehe
    alhamdulillah kawin jgk diorg, gelak je bca last bab ni
    tahniah sara,
    nk tggu n beli versi cetak, blh bca byk kali...

    ReplyDelete
  33. knp sweet sangat ni??
    kan dah senyum sorang2..
    hihi
    akhirnya... bahagia milik mereka..

    bila baca cite yg kak sarah tulis ni mesti ingatkan akak dah kahwin.. sebab mcm berpengalam je.. :v
    tahniah n timekasih tuk cik writer yg dah brjaya tamatkan cite ni.

    aat p.

    ReplyDelete
  34. alhamdulilah habis jgk cite ni, tahniah sara dan endingnye sweet sgt2,mcm xpuas plak,hehehe..nanti sy akan merindui naqi n nad..:(

    - Fara

    ReplyDelete
  35. Sweet giler ayat ayat yang awak reka... Impak sampai dalam hati woooh! ❤️

    ReplyDelete
  36. Sweet...si budak kecik n si kakak senior...melayari bahtera rumahtangga.....akhir nye...andai itu jodoh kita,seinci pn tk lari dari suratan.....janji nye pasti terbaik...bahagia akan ade jika tk lokek utk hargai....Naqi n nad...layari perkahwinan mu dan cinta mu...hingga jannah...tq writer...Superb best....dan tk puas lagi.....hehe

    ReplyDelete
  37. Thanks sassygurlz. Best cerita ni. Mmg selalu dinanti2kan.....

    ReplyDelete
  38. 1st time komen, hehe. Biasa silent reader je.
    THis is the best eza. Sweet tp buat hati mcm roller coaster.
    Lepas ni belanja cerpen satu ye :)

    ReplyDelete
  39. Memang lain dari cerpen lain...ready2 j la

    ReplyDelete
  40. so sweet naqi n nad!really made my day!
    selalu silent reader je.first time komen jgk.nk bg semangt utk cik writer.keep up da gud job.thanks a lot eza mysara!

    ReplyDelete
  41. Arghh sweet giler naqi ni...cair lak hati ni...good job...☺☺☺

    ReplyDelete
  42. Ok.. boleh kena diabetes ni!!! Kenapa Naqi sweet sgt!! Haha.. suka part yg Naqi lepas score tu.. *thumbs up*

    ReplyDelete
  43. Tq writer.nasib baik sempat baca.hehe.
    good luck to you

    ReplyDelete
  44. Siyes overloaded sweetness...kilang gula yg terlebih proses hahahaha tahniah tuan umh..crite yg byk mmbuat org berpikir (sy la tu) n sy suka suka suka

    ReplyDelete
  45. Best sangat.awak memang mempunyai bakat yg bagus dlm penulisan.teruskan berkarya kerana karya awak mampu membuat orang berfikir tentang kehidupan kita.sentiasa ada unsur2 nasihat dan bnyk pengajaran.karya awak memang best...mcm karya RM

    ReplyDelete
  46. Sweet gilaaaaaaa awh! Melting degn cara lamaran Naqi ! Overall memang sweet.tahap kuasa super sayan yang
    ke 14 ! Teruskan bekarya kak Sarah
    ~Jay

    ReplyDelete
  47. Assalamu'alaikum wmt. tahniah kak sara brjaya hbiskan tulis cerpan ni hngga ke akhirnya. watak2 trutama Naqi dgn Nad mmg 'hdup' x fantasi sgt. trima ksih sbb bg chance kat kitorg bca kat belog nih. thumbs up n well done. best

    ReplyDelete
  48. Dah delete ke cite nie?? :|

    ReplyDelete
  49. Sedih giler sbb tak sempat baca dr bab 12 smpai ending :( :( siapa dh tahu ending die..cte balik kat kitaaa -lyea

    ReplyDelete
  50. da delete ke cete ni...xdpt nk bce smpai hbis.....

    ReplyDelete
  51. kak tlg update balik cerita nihh. Sbb saya tak smpat baca.

    ReplyDelete
  52. Sara... citer ni dh kluar versi cetak ke? under publisher mana Sara..

    ReplyDelete
  53. Uahhh...baru nak layan rupanya dah delete...
    Post balik tak blh ke akak penulis ??😭😭

    ReplyDelete
  54. Uahhh...baru nak layan rupanya dah delete...
    Post balik tak blh ke akak penulis ??😭😭

    ReplyDelete
  55. Best giler crite akak.. dah lama akak x update post yee.. harap akak dapat beri tunjuk ajar dekat saya dapat hasilkan cerpen dan novel yang best2 macam akak.. Harap akak dengan semua dapat follow my site untuk cerpen-cerpen karya saya sendiri.. terima kasih :) hananielda.blogspot.com

    ReplyDelete
  56. alaa... sedih nya rasa sebab dah deleted bab 12-19 baru nak baca. alih-alih sampai bab 11 je, btw versi cetak punya dah keluar ke kak ?

    ReplyDelete
  57. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  58. Novel ni sold out.. Ade sape nak let go

    ReplyDelete